Projekty ze života: Petr „Jezevec“ Pouchlý / Court of Moravia

V nepravidelné sérii Projekty ze života přináší její autor Mira Vlach rozhovory, jejichž hlavním cílem je představit menší i větší projekty z různých oborů a nahlédnout pod pokličku jednotlivým realizátorům.

V posledním vyzpovídal Petra „Jezevce“ Pouchlého, člena designérského studia Court of Moravia a samozřejmě člena sítě Red Button, který se zabývá gamifikací a playful designem v organizacích a podnikání.

Ahoj Petře, co vaše firma klientům nabízí? S čím umíte pomoci? Vnímáte jednotlivé zakázky jako projekty?

Jezevec: Máme tři pilíře toho, co děláme. Vzdělávací hry jako produkty, což není zrovna dnešní téma, tvorbu herních konceptů a gamifikace pro byznys a ladění vnitřního chodu organizace skrze designové myšlení. A ty druhé dva pomáhají dost širokému spektru více čí méně konkrétního zadání od konkrétního zlepšení části procesu skrze herní design (vzdělávací akademie, onboarding, rozvojový a kompetenční plán jedinců) až abstraktní symptomy typu vládne tu blbá nálada, utíkají nám lidí, což nikdy nedělali, a nějak nám to skřípe v kultuře i smyslu organizace.

Šířka toho, co klienti poptávají nebo s čím začínáme obchodní jednání, je různá. Ve většině případů napřed definujeme z představy záměr a teprve pak hledáme vhodné řešení. Instantní záplatu na komplikovaný problém nabídnout neumíme. Rozhodně jsou to spíše projekty, ač se je snažíme udržet v jasných fázích, aby se nevlekly příliš dlouho.

Celý rozhovor si můžete přečíst na blogu Miry Vlacha a Projektového klubu:

Nepřehlédněte

Data Talk: Petr Nemeth (Dataddo)

Data Talk: Martina Gelnerová (Apify)

20 let s Facebookem

Data Talk: Ivo Pleva a Michal Bočvarov (Dopravní podnik Ostrava)