Roky zkušeností s rozjezdem projektů zabalili do IdeaBoxu. Dotlačí vás k úspěšnému startu byznysu, říká tvůrce

Když o něm mluví, je jasné, kde si vzal inspiraci na zpracování. Úhledná krabice s názvem IdeaBox vypadá na první pohled jako desková hra – a zpracovaná tak trochu je. Jeho cíl ale žádnou hrou není, zdůrazňuje tvůrce Dalibor Pulkert. Podporu podnikavosti totiž vidí jako svou osobní misi a už ji stihl řádně rozjet.

Nástroj zvaný IdeaBox umožní komukoliv interní stavění startupu. Ve formě, která má lákat, bavit, a především motivovat. Obsahuje veškerou kreativní výbavu včetně zápisníku a všech nástrojů k vyplnění. „Není potřeba nic víc. Krabice obsahuje vše, aby neexistoval prostor pro výmluvu, že něco chybí, že je na něco třeba počkat,“ dodává Dalibor Pulkert.

„Čím víc lidí bude podnikavých – ne nutně jako podnikatelé, ale třeba ve smyslu občanské angažovanosti –, tím lepší společnost bude,“ věří třiatřicetiletý podnikatel. Rozbaluje u toho onu krabici, která má pomoct podnikatelům zaseknutým v jakékoliv fázi, jimž pomůže projekt vymyslet, ověřit na trhu a dostat do hmatatelné podoby. A to během osmi týdnů. Jak tedy IdeaBox funguje?

„Lidem se často honí v hlavě plno myšlenek, které však mnohdy nedokáží dobře zformulovat či následně realizovat,“ popisuje Pulkert. Věří, že všechny pomůcky, které jim k tomu mají pomoct, zabalil motivačně. A ještě tak, aby je mnohokrát vyzkoušený postup bavil.