Business Games by RainFellows

Zveme vás tímto na Business Games by RainFellows.
Jde o otevřený workshop obsahující nejlepší z našich byznys her. Hra samotná je zážitkem a poučením, které vám otevřou oči a umožní vám vidět věci z jiné perspektivy. Myšlenky z ní vám pak rádi pomůžeme převést do praxe u vás v týmu a ve firmě.

Business Games

Business Games (případně Business Simulation Games) je pojem označující výukové aktivity vedené formou hry. Na rozdíl od teambuildingových aktivit zde není hlavním cílem zábava a hra samotná. Je zde pouze elementem k odvedení pozornosti účastníka. Účastník se baví a cílové dovednosti, o které zde ve skutečnosti jde, si osvojuje lehce, nenásilně a občas doslova nevědomky.
Takto nabyté vědomosti a zkušenosti mají u účastníků pozitivní konotace a tím jsou častěji používány v praxi. Také výrazně ulehčují adopci nových technik takzvané „pozdní většině„, neboli lidem, kteří neradi zkoušejí nové věci. Po nenásilném prožití techniky formou hry („Na tom nic není, vždyť je to jenom hra“) náhle přestává být problém techniku použít v realitě („To přece znám, to už jsem zažil.“)

Business Games by RainFellows

Kdy Kde Typ Registrce
8.9.2020 13:30-17:00 Praha Lean Lego hra REGISTRACE
16.9.2020 13:30-17:00 Praha Lean Lego hra REGISTRACE

Nenašli jste vyhovující termín? napiste.nam@rainfellows.cz a my s tím něco uděláme.

Lean Lego hra

Představte si továrnu. Velkou továrnu se spoustou hal a pracovníků, produkující nekonečné řady krásných nových aut. Továrnu, která je před krachem, továrnu, kde se všechno prostě nějak nedaří. Představte si, že jste jeden z řadových zaměstnanců v této továrně. Dokážete mobilizovat síly, tým a vtip a zabránit nejhoršímu?
Lean Lego® hra je interaktivní kurz, kde se účastníci hravou formou učí, jak spolupracovat a společně inovovat napříč různými rolemi a odděleními. Učí se také, jak stejnou práci dělat efektivněji a jednodušeji – s méně dosáhnout více. V průběhu hry si však účastnící na vlastní kůži prožijí, jak týmová spolupráce, sladění cílů – společný cíl a aplikace principů štíhlého myšlení (Lean) dokáží zlepšit produkci, ziskovost i samotný život v podniku. Naučí se také strukturovaně a systematicky řešit problémy a efektivně komunikovat o vzniklé situaci v rámci celého týmu. Zkušení kouči vedou kurz tak, aby účastníci během opakovaných krátkých retrospektiv (ohlédnutí) sami nacházeli prostor, kde celkovou situaci podniku zlepšit a sami tak zvládli techniky k efektivnímu řešení problémů a inovaci.

Zaujal vás text? Původní verzi najdete na blogu RainFellows.