CULTmag vol4: Speciál Kariérní pouť

Speciální vydání online magazínu CULT, které vzniklo u příležitosti konání úspěšného hiringového happeningu Kariérní pouť. Jde o projekt Petra Skondrojanise, který realizoval se svou COCUMOU a týmem lidí kolem ní. Víc už v následujícím úvodníku:

Kde se vzala pouť

Jednou z příležitostí, kde potkat lidi z firem out of office, jsou kariérní veletrhy. Nemůžeme si ale pomoct, všechny veletrhy jsou u nás na jedno brdo, od našich studentských let se nic nezměnilo. Rollup sem, rollup tam, reklamní předměty, ukřičené brožurky, lidi z HR postávající u stánečků a v prostoru bloumající (lehce ztracené) studentské duše.

Je to něco málo přes rok, co jsme se rozhodly, že to takhle nechceme a v Česku postavíme úplně nový koncept kariérního veletrhu, který bude obě strany bavit. Oslovili jsme tým z COCUMA, a tak se zrodila Kariérní pouť! Proč pouť? Protože pouť je symbolem cesty a každá cesta začíná poznáním - poznáním sebe sama. Jsme přesvědčeny, že až když pochopíš sebe sama, dokážeš si vybrat tu správnou firmu. Zároveň pouť v mnohých z nás evokuje zábavu a vzbuzuje chuť na cukrovou vatu.

Rozhodli jsme se, že se sejdeme na místě kde neexistuje nadřazenost zaměstnavatele a podřazenost zaměstnance. Odstraníme rollupy, plastové šedivé stanečky a vytvoříme prostor pro neformální pokec s lidmi z firem nad hodnotami, vizemi a budoucností. Ukážem ti, že DNA firem a jejich identita je víc než palba benefitů a že stravenky a důchodové připojištění jsou sice fajn, ale dlouhodobě tě v práci šťastným neudělají.

Pouť je za nami, tak se koukni, jak se nám to (ne)povedlo!

Lucka & Pavla a pouťový tým