Kniha měsíce: Petr „Jezevec“ Pouchlý na srpen doporučuje Podivína

Každý měsíc vám jeden ze členů sítě Red Button přináší tip na knihu měsíce. Srpnový tip vybral Petr Pouchlý, jinak známý také jako Jezevec, z firmy Court of Moravia. Vybranou knihu označuje za kultovní dílo, které by nemělo chybět v knihovně žádného manažera a majitele organizace. O jakou knihu jde? To se dozvíte v článku a sám Jezevec vám o ní řekne víc ve videu.

Petr Pouchlý se k úkolu najít „knihu měsíce“ postavil zodpovědně. Knihy, které mu pomohly s osobním i firemním rozvojem, představil hned čtyři, nakonec se knihou měsíce však stala jen jedna z nich – Podivín od brazilského podnikatele a autora Ricarda Semlera.

Jeho firma se stala jakýmsi průvodcem pro organizace, které by to chtěly dělat jinak a chtěly by, aby zaměstnanci byli opravdu spolupracovníci, nikoliv lidi, kteří do firmy chodí odkroutit si svoje a pak jdou domů.
Petr Pouchlý o knize Podivín

Semler v knize popisuje příběh své vlastní firmy, kterou krátce po dvacítce zdědil po svém otci. Když však ještě před třicítkou z přepracování zkolaboval, převrátil své priority i firmu vzhůru nohama.

Nový způsob práce, který vytvořil, vynesl firmě označení nejneobvyklejší pracoviště světa. Podle Jezevce jde proto o „kultovní dílo moderního způsobu řízení organizace“.

KNIHA ČERVENCE: FAKTOMLUVA

Knihu Faktomluva pro červenec vybíral Petr Vítek. Její 30% sleva ovšem platí jen do konce měsíce. Pokud máte zájem, stačí kliknout na obrázek a při nákupu zadat kód „RBFAKTOMLUVA“.

Tento přístup inspiroval i Jezevce, který měl díky tomu odvahu zavést ve firmě fundamentální změny a otevřít konverzaci o změnách, které jsou pro svobodnější fungování ve firmě nutné. „Mně to dalo tenkrát odvahu mít tu drzost a dojít za jinými organizacemi a říct ‚hele, jestli to chcete zkusit, tak těmhle borcům se to podařilo‘.“

Pokud vás téma knihy zaujalo a chtěli byste se dozvědět víc, podívejte se na krátké video, ve kterém ji Jezevec představuje. Pod videem najdete také odkaz na web, kde si knihu lze zakoupit, a odkaz na články, na kterých se Jezevec podílel.


Kam dál?

Více inspirace a tipů od Petra Pouchlého najdete v následujících článcích:

Petr Pouchlý: Na férovku — Obchodní vyjednávání na volné noze | Od UČO k IČO

Na volné noze pravidelně vyjednávají všichni. Ať už o ceně nebo o nových zakázkách. Petr ve svojí přednášce shrnul, jak k vyjednávání obecně přistupovat a na co si dávat pozor. Přednáška byla součástí…

Forbes Insider: Jak napravit vztahy mezi znepřátelenými kolegy z exekutivy?

Pokud bych neměl více informací, nežli stávající otázku, a zároveň mandát boardu či majitele k řešení situace, postupoval bych ověřeným způsobem z diplomacie. Oběma stranám bych vysvětlil svou roli ne…