Vím, jak nastartovat růst organizace s pomocí pokorného leadershipu - Ewa Kubín

Ewa Kubín je zkušená manažerka a koučka, která věří v lidi a zdravý rozum a která z nesourodé skupiny lidí dokáže udělat špičkový tým a nastartovat růst firmy. Tvrdí, že je opravdu nesmírně málo organizací a projektů, které z principu nemůžou fungovat. Vše je otázka správného nastavení cíle, komunikace a zajištění zdrojů na realizaci těchto cílů. Nejdůležitějším zdrojem jsou lidé a nejraději pracuje právě s nimi.

Před dvaceti lety dostala za úkol přivést Fio, burzovní společnost, na německou burzu Xetru, což se jí povedlo během tří měsíců, a tak pokračovala v řešení zdánlivě neřešitelných problémů :) Proč to dělá? Má ráda, když věci fungují. Cení si organizací, které mají odvahu pojmenovat své problémy, nebo alespoň přiznat, že problémy mají. To je první krůček k nalezení cesty ven. Chce to odvahu a pokoru.

Ewa je certifikovaným transformačním koučem a v Londýně pracovala v nejpřísněji chráněných londýnských věznicích, kde pomáhala mladým lidem na jejich cestě k začlenění se do společnosti.

V této epizodě se dozvíte:

  • Proč styl řízení typu „dozorce z věznice“ anebo „ já jsem pán slunce“ nebude fungovat v start-upovém prostředí?
  • Jak nastavit komunikaci tak, aby pomáhala a ne škodila?
  • K čemu je potřebná pokora při vedení lidí?
  • A především, jak vítězně překonávat krize v organizaci s pomocí pokorného leadershipu (humble leadership)?