Brain&Breakfast, inspirace do všech koutů republiky

Každý měsíc si pozveme zajímavého hosta, který něco zažil, něco dokázal, něčemu rozumí nebo se za svůj život něčemu naučil. Prostě hosta, který má co sdílet. Jeho přednášku a následnou diskuzi natáčíme a vysíláme do firem, komunitních center, škol a knihoven. Proč? Protože chceme, aby stále více lidí přicházelo do styku s tématy a příběhy, které spolehlivě prasknou jejich sociální bublinu…

V KOSTCE

Každá Brain&Breakfast začíná půlhodinovou snídaní. (V místě natáčení.) Následuje hodinová přednáška hosta, po níž je ještě 30 minut vyhrazených pro otázky. Ty pokládají diváci buď osobně na místě, nebo pomocí aplikace z kteréhokoli vysílacího místa.

Po této inspirativní 90minutovce vysílání končí. Náš host však na místě zůstává a diváci, kteří přišli na snídani osobně, se s ním mají možnost setkat a v rámci neformálního networkingu položit otázky, které během oficiální části nezazněly.

Nechceme vysílat krátkostopá videa, během kterých si člověk možná udělá stručnou představu o problematice, ale nemá šanci pochopit všechny okolnosti.

Proto má každá snídaně 90 minut, během kterých může každý posluchač položit přednášejícímu otázku. Buď „živě“ přímo v sále, nebo pomocí moderátora a duchovního otce celé myšlenky, Jana Maška, který každou snídani moderuje a přednášejícímu čte dotazy diváků.

Snídaně vznikly, aby inspirovaly.

Začalo to nápadem…

Inspirativní snídaně založil před 6 lety Jan Mašek, tehdy ještě na pozici šéfa inovací v nadnárodní společnosti 3M. Jeho náplní práce bylo nacházet lidi se zajímavými zkušenostmi a tyhle zkušenosti šířit dál do svého týmu.

Vymyslel proto inspirativní setkání Brain&Breakfast (dále jen B&B). Místo toho, aby se pokoušel předávat příběhy a zkušenosti lidí, kteří dosáhli úctyhodných výsledků ve svém oboru, pozval je, aby svůj příběh zaměstnancům ve 3M vyprávěli sami…

HOSTÉ

Za 6 let vystoupila na snídaních Brain&Breakfast jména jako Tomáš Klus, Lenka Bradáčová, Petr Ludwig, Jan Pirk, Tomáš Šebek, Petr Koukal, Adéla Vinczeová (dříve Banášová) a mnoho dalších.

A co je na tom nejlepší, všechny doposud vysílané snídaně si můžete pustit ve veřejně přístupném archivu (video i podcast) →

…a skončilo nevídaným zásahem

Na B&B začalo chodit víc a víc posluchačů zvenku a po třech letech se jako samostatný projekt od 3M odpojily. Dnes se snídaně většinou odehrávají v pražském Impact Hubu. Odtud se natáčejí a živě přenášejí do desítek míst po celé České Republice i na Slovensko. Nechybí malé i velké firmy, coworkingy, komunitní centra, školy nebo knihovny. Každý divák (na kterémkoli z vysílacích míst) má navíc kromě sledování živého přenosu taky možnost položit řečníkovi skrz aplikaci jakoukoli otázku.

Chcete zřídit vysílací místo u vás? Napište na jan@masek.me

Snídaně s Vratislavem Hláskem na téma Rodina v klidu. Vlevo Impact Hub Praha, vpravo Škoda Auto v Mladé Boleslavi.
Snídaně s Vratislavem Hláskem na téma Rodina v klidu. Vlevo Impact Hub Praha, vpravo Škoda Auto v Mladé Boleslavi.

ČÍSLA

77 ⎮ Tolik snídaní jsme za 6 let (k datu 1.7. 2019) uspořádali.

200 ⎮ Přibližně tolik míst je k odběru snídaní registrovaných.
(Z toho 27 firem, 23 coworkingů, 103 škol, 15 knihoven a dalších 20 podporovatelů.)

6 ⎮ Tolik lidí se na chodu českých Brain&Breakfast podílí.

Proč Brain&Breakfast?

B&B se své posluchače snaží dostat z jejich bublin a ukázat jim i úplně jiný pohled na svět. Staví na pravidelnosti a odmítají zkratkovitost, během níž si člověk možná udělá stručnou představu o problematice, ale nemá šanci pochopit všechny okolnosti.

K propichování bublin z úvodu pak Honza Mašek dodává: „Věříme, že rozvoj pramení z diverzity a B&B jsou nástrojem, který pomáhá v propojování a objevování nových světů.“


Co o snídaních říkají nejnovější hosté?


A kde budeme za 5 let?

Host 1. slovenské B&B v bratislavském Klubu pod lampou nebyl nikdo jiný než sám duchovní otec celého projektu, 
Jan Mašek (na fotce vlevo).
Host 1. slovenské B&B v bratislavském Klubu pod lampou nebyl nikdo jiný než sám duchovní otec celého projektu, Jan Mašek (na fotce vlevo).

Na začátku roku 2019 se nám ze Slovenska přihlásila skupina lidí v čele s Jánem Košturiakem (členem sítě Red Button, na fotce uprostřed), kteří se rozhodli pořádat svá vlastní nezávislá setkání Brain&Breakfast. Své jedinečné hosty si od té doby zvou do bratislavského Klubu pod lampou a živé přenosy sdílí rovnou na svou facebookovou stránku.

A když se členů českého týmu zeptáte, kde vidí Brain&Breakfast za 5 let…?


Jak se mohu zapojit?

  • Můžete navštívit natáčení snídaně v pražském Impact Hubu
  • Můžete přijít na promítání přímého přenosu snídaně do jednoho z míst po celé ČR
  • Můžete objednat přímý přenos pro sebe a své kolegy přímo do firmy, nebo se stát firemním partnerem (napište na jan@masek.me)
  • Můžete si zdarma objednat přímý přenos do vašeho komunitního centra, školy či knihovny (napište na jan@masek.me)

Kam dál?

V rámci úplného ponoření do projektu doporučujeme dvě poslední snídaně:

Jak v Sonnentoru udělali úspěšný a udržitelný byznys postavený na bylinkách? To prozradil v další B&B Josef Dvořáček

Bylinkářská firma Sonnentor, ve které je Dvořáček spolumajitelem a ředitelem, je uznávanou a těší se velké oblibě, díky které se neustále rozrůstá. Přesto, jak Dvořáček říká, cesta k úspěchu v Sonnent…

O čem mluvil jeden z nejúspěšnějších slovenských designéru současnosti na poslední Brain&Breakfast?

Víte, že existují elektrokola vyrobená pomocí 3D tisku? Pokud ne, tak o to příjemnější zjištění pro vás bude, když vám řekneme, že společnost, která tento produkt světu představila, pochází ze Slovens…