O pracovní spokojenosti v online době s Michalem Šrajerem

V epizodě podcastu NaHRávky dostanete více než tyto slibované tipy. V první části povídání popsal Michal svou cestu, jak se vlastně k Happiness@Work dostal a jak to téma postupně rozvíjel/rozvíjí. Zazněla i otázka, jak s H@W začít. Nešlo vynechat ani téma, proč konference H@W 2020 nebyla “klasickou online konferencí”, když proběhla v 3D světě Conferomatic.

Tipy, jak udržet lidi šťastné v dnešní online době

  • Zařaďte do své agendy pravidelná online kafe a online piva, může to pomoc udržet neformální kontakt s kolegy.
  • Své schůzky plánujte s úvodními 10 min, kdy nemáte žádnou agendu a lidé si mají možnost spolu popovídat “jen tak”. V offline světě by to byla třeba společná cesta na schůzku, nebo setkání se u kávovaru.
  • Nastavte si kameru tak, abyste se neviděli, ale ostatní vás ano. Je pro nás nepřirozené sedět celý den před obrazovkou a koukat mimo jiné i na svůj obraz. Nebo se můžete inspirovat přednáškou od Karolíny Presové na H@W konferenci 2020.
  • Nesnažte se překlopit vše z offline světa do online světa 1:1. Je opravdu nutné dnes dodržovat svou dostupnost od 9 do 17 h? Jistá flexibilita v pracovní době je více než žádoucí - domácí výuka dětí, odvedení dětí do školky zabere čas...
  • Na workshopech nezapomínejte na hravost. Využijte nástroje na malování, obrázky, virtuální lepíky pro společné tvoření. Uspořádejte i walking meeting se sluchátky, kdy je člověk připojený na schůzku, ale přesto se může procházet venku. Diskutujte v malých skupinách. O tom, jak fungovat na dálku, si můžete poslechnout přednášku od Jasona Frieda.

Michalovy tipy na další inspiraci

Knihy

Online kurzy

Databaze

Podcasty