Kamila Píchová
Baví mě lidi a procesy. Vnáším chaos do přílišného řádu a řád do chaosu. Jsem zvědavá, což způsobuje, že se často vrhám do nových témat, a tím se učím. Je to pro mě vždy příležitost využít předchozí zkušenosti a nástroje v nových kontextech. Ukazuje to i má cesta. Od míchání suspenzí v laboratoři jsem se přesunula k balicím linkám a jejich zlepšování, odtud k zlepšování procesů v administrativních oddělních. Pak mi přišla do cesty síť Red Button a její produkty. (Zatím) mým posledním tématem/projektem je spoluzaložení komunitní školy.
Brain&Breakfast s Tomášem Šebkem - Ministr zdraví
Než drahou léčbu, mějme levnou prevenci. Než dlouhý bolestivý život, raději kvalitní, prožitý déle ve zdraví. Do roku 2030 zvýšíme v ČR počet let prožitých ve zdraví o 5 let. Pomůžete?
Brain&Breakfast s Janem Háblem - Na charakteru záleží
Škola má být "dílnou lidskosti", nikoli "mučírnou ducha", říkal před 350. lety J. A. Komenský, a neúnavně trval na tom, že pravé vzdělání znamená "znát dobré, chtít dobré, konat dobré, a to i když se…
Brain&Breakfast s Obonete S. Ubam - Černobílá cesta
Jak se žije lidem, kteří dostali do vínku kulturní a etnickou dvojakost? Proč se míšenci často cítí jako cizinci v obou zemích původu svých rodičů a jak moc skutečně touží po sounáležitosti a kulturní…
Brain&Breakfast s Tomášem Salomonem - Společenská odpovědnost firem v měnícím se světě
Jaká je role firem a co od nich v dnešní turbulentní době lidé a společnost očekává? Co se skrývá za pojmem druhá ekonomická transformace?
Brain&Breakfast s Vlado Zlatošem - Zdravé telo, zdravý duch a zdravé prostředie
Představte si, že existují vědecké postupy, které můžete využít v pracovní době ku zlepšení anebo udržení svého zdraví. Prostředí, ve kterém žijeme a pracujeme, je velmi nevhodné pro fyzickou sebereal…
Brain&Breakfast s Vladimírem Benešem - Krása, vývoj a taje neurochirurgie
O mozku a neurochirurgii pohovoří prof. Vladimír Beneš. Ten ukáže nejen minulost, se kterou jej pojí rodová tradice, kdy se mohl doslova dívat pod ruce svému otci, ale také nahlédneme do fascinující b…
Brain&Breakfast s Jakubem Nešetřilem - Propojování světů, které si nerozumí aneb jak se dělá API
Jakub popíše svou cestu od cestování v dětství, přes prodej firmy až po propojování veřejného a neziskového sektoru a IT v rámci Česko.Digital. Společně budeme hledat průsečíky světů, které si běžně n…
Brain&Breakfast s Martinem Vasquezem - Síla slova
V posledních letech nabylo mluvené slovo na významu především díky šíření pomocí sociálních sítí a médií. Pozorujeme, jak slovo může změnit postoje mnoha lidí nebo dát do pohybu celé národy. Leadershi…
Brain&Breakfast s Mnislavem Zeleným - Kultura života indiánů a toho našeho
Prezentace ideálů a hodnot indiánské kultury, proč indiáni žijí, čeho si cení. Rovnováha spirituální a materiální části jejich existence včetně šamanismu, manželství, sexu a smrti i s důrazem na výcho…
Brain&Breakfast se Simonou Bagarovou - Všichni jsme senioři
Virtuální realita nebo lidský dotek? Dárky nebo pozornost? Když se nejstarší generace neptáme na jejich potřeby, nebude se na ně jednou nikdo ptát ani nás. Povídání o tom, že i jeden člověk může rozhý…
Brain&Breakfast s Pavlem Pumprlou - A kde je váš strop?
Dnes je možné najít miliony různých informací, návodů, doporučení i technických vychytávek, které nám mají pomoci na cestě k lepším zítřkům. Pro všechnu tu složitost ale často zapomínáme na úplné zákl…
Brain&Breakfast s Josefem Lhotským - Bakterie do každé firmy
Ať jste start-up nebo korporát, měli byste (a do budoucna zcela jistě budete muset) umět fungovat velmi flexibilně. Klíčem k úspěchu bude schopnost rychle se adaptovat, velmi dobře prioritizovat a v n…
Brain&Breakfast s Ditou Malečkovou a Janem Tylem - AI - digitální lidé přicházejí
Co se stane, když spojíte přednášející na filosofické fakultě s expertem na umělou inteligenci? Je možné použít nejmodernější technologie ke vzkříšení geniálních filosofů? Je možné naučit psát stroj p…
Brain&Breakfast s Gabrielou Končitíkovou - Inspirace Baťa
Odkaz Tomáše Bati nestačí pouze studovat a číst, ten se musí žít. Pro všechny baťovské principy platí jedno společné – jsou založeny na tzv. selském rozumu. K jejich začlenění do svého života nepotřeb…
Brain&Breakfast s Jitkou Dvořákovou - Druhý život začíná po padesátce
Jitka Dvořáková se s námi podělí například o to, jak pozdě může ještě začít druhá kariéra a jaké byly významné momenty, které ovlivnily její život i kariéru. Společně nakoukneme do nového a rychlého s…
Brain&Breakfast s Ondřejem Vlčkem - Od brigádníka po CEO Avastu
Ondřej se ve svém Brain&Breakfast povídání zaměřil hlavně na svou kariérní cestu a co se během ní naučil. Zmínil také svůj vztah k penězům a vznik Nadace rodiny Vlčkových. Ta velmi výrazně vstoupila d…
Brain&Breakfast s Josefem Holým - Výpočetní propaganda
Možná jste si ani nedovedli představit, co vše je dnes v online prostředí možné ovliňovat skrz online propagandu. O to více je potřeba vědět, co s tím můžeme jako jednotlivci, rodiny, firmy i celé stá…
Brain&Breakfast s Michalem Lidayem - Energia firmy pramení v kultúre
Kultúru má každá spoločnosť. Nemusí sa o nej hovoriť a predsa je. Je jedinečná a nekopírovateľná. Preto je najsilnejším diferenciačným faktorom. Má silu poháňať, ale aj brzdiť. Niekedy oboje súčasne.
Brain&Breakfast s Ondrášem Přibylou - PROČ SE NECHOVÁME PODLE TOHO, CO VÍME
V současné době docela dobře víme, jak řešit velké společenské problémy jako je klimatická změna nebo epidemie koronaviru. Proč se ale jako společnost nechováme podle toho, co víme?
O pracovní spokojenosti v online době s Michalem Šrajerem
Tipy, jak udržet lidi šťastné i v dnešní online době, kdy se často cítíme osamělý.
Leadership styl s Ditou Formánkovou a Milanem Formánkem
V této epizodě Dita a Milan diskutovali, mimo jiné, otázky: Co dělá leadera dobrým leaderem? Co jsou nejčastější chyby ve vedení týmů? Jaká jsou česká specifika v leadership stylech?
Poulson, Pospíšilová, Horký: Důvěřuj, ale prověřuj
Svatava Poulson, Karin Pospíšilová a Čestmír Horký vám v této Brain&Breakfast přiblíží, jaká je paleta dárcovství v Česku, že není sbírka jako sbírka, jestli existuje konkurence v neziskovém sektoru n…