#Tip 8 - Stěna z pohlednic

Letní měsíce jsou ve znamení zážitků z dovolených. Proč toho nevyužít k další týmové sebepoznávací aktivitě? Ideální příležitost zase o trochu víc utužit vztahy a propojit lidi v týmu.

Vyvěste na zeď kanceláře mapu světa a požádejte kolegy o zaslání pohlednice nebo fotky z jejich výletů. Nejen, že budete mít novou stylovou výzdobu kanceláře, ale nabídnete také skvělá témata k osobním diskuzím, ideálním k budování vztahů. Víte, kdo je spíš plážový, horský, nebo chalupářský typ?

Praktické tipy a nápady:

  • Využijte aplikaci české pošty a posílejte přímo koláže vlastních fotek
  • Je potřeba mít někoho, kdo se bude o zeď po dobu dovolených (a pár týdnů po nich) starat - přebírat pohledy, věšet na zeď, motivovat kolegy, aby je posílali.. Zodpovědnost to může být klidně i sdílená. Ale owner a ambasador této aktivita je klíčová věc.
  • Zeď vyvěste na frekventované místo tak, abyste co nejvíc podpořili množství “náhodných setkání”.
  • Vyhlaste soutěž o nejbláznivější/nejkýčovitější/nejzajímavější/nej … pohlednici
  • Pokud fungujete remote, upravte aktivitu tak, aby zafungovala i při práci na dálku - připravte Miro board nebo channel ve Slacku, zorganizujte call, kde se budou fotky a příběhy z dovolených sdílet, ..

Jak jsou osobní vztahy důležité potvrzuje třeba i studie Eda Dienera a Martina Seligmana z roku 2002.

Pohlednice z dovolené je hezká týmová sebepoznávací aktivita. Pokud chcete jít s týmovým sebepoznáním více do hloubky, pořiďte si Workshop Box, sadu 8 rozvojových workshopů bez potřeby externího facilitátora.

Zdroj: Woohoo inc., ilustrační obrázek převzat z webu postcrossing.com, text ve spolupráci s @Klára Škvorová

P.S.: Podívejte se na:

#Tip 1 - 5 týmových dysfunkcí

#Tip 2 - 10 společných věcí

#Tip 3 - Smysl v práci

#Tip 4 - Darovací setkání

#Tip 5 - Světový den dárců krve

#Tip 6 - Semafor nálady

#Tip 7 - Klíčové momenty