TIP Davida Vrby #016: Studentem navždy

Studentem navždy

Často slyším, že se lidé neučí, protože toho mají hodně a na učení nemají čas. Taky slýchávám, že se lidé neučí, protože jim firma žádné vzdělávání neposkytuje. Myslím, že obé je trochu výmluva.

Bezesporu by se firmy ve vlastním zájmu rozvoji lidí měly věnovat. Měly by pochopit, že učení je práce. Na druhé straně tvrdím, že se vzděláváním je to jako se zdravím. Tak jako bychom se měli starat o naše zdraví převážně sami, tak bychom se měli starat o to, co umíme a víme, také hlavně my sami. Krása současné doby tkví v tom, že informací a možností rozvíjet se je všude víc než dost.

Myslíte si, že je 60 minut hodně? Dá se učení dedikovat hodina každý den? Jsem přesvědčen, že to docela dobře jde. Věřím v koncept šedesátiminutového studenta.

Jak na to? Nejjednodušší je si prostě vyblokovat čas v kalendáři. Druhá možnost je využít na maximum čas dojíždění do práce poslechem audioknih. Nebo zkrátka zadumejte, na který mítink nepůjdete. A co vstát o hodinu dříve? Uvidíte, že když o tom zapřemýšlíte, každý den najdete čas, který by se učení dal věnovat.

David

Nepřehlédněte