TIP Davida Vrby #069: Detour!

Manažerský tip Davida Vrby. Každé pondělí. K ranní kávě. Tipy z praxe Davida Vrby.

Detour!

Nejenom na dovolené se může stát, že nám do cesty vleze objížďka. Dříve to bylo překvapení zcela, dnes nás na ni upozorní waze nebo google maps. Jaká je v takové situaci vaše první reakce? Zřejmě negativní. Přemýšlíte asi o zpoždění, o silničářích, kteří zase něco podcenili.

Ale upřímně, nestalo se vám, že jste během objížďky viděli ty nejhezčí scenérie, projížděli jste vesnicemi, které vás okouzlily? V každém případě jste museli trochu zvolnit, a to vám dalo možnost se dívat více kolem sebe. Mimochodem na těchto objížďkách jsou většinou lokální restaurace, kde to chutná o dost lépe než na benzínce u dálnice.

Varování!!! Objížďky jsou často klikaté, pomalé, nemůže se předjíždět a sem tam narazíte na výmol.

Podobně jako s objížďkami to je i s naším životem, naší kariérou. Někdy se chtěně nebo nechtěně musíme vydat na objížďku. Zatím jste si to pádili po dálnici 180 km/h od obchodníka přes supervizora k obchodnímu manažerovi nebo třeba ještě dál. A najednou objížďka, odchod z firmy.

Mně osobně se ta rychlá jízda líbila. Teď si pro změnu užívám detour. Poznal jsem skvělé lidi, které bych kolem dálnice nepotkal. Naučil jsem se spoustě nových věcí, které bych se na autopilota nenaučil.

Nebojte se objížděk! Poznáte na nich danou zemi lépe, než když projedete po dálnici od hranice k hranici. Znám mnoho lidí, kteří se už po sjetí z hlavní cesty na okresku vrátit zpět nechtěli. Objížďka se jim zalíbila.

— David