Zdraví patří vám. Lékař Tomáš Šebek ve velkém rozhovoru

Lékař, podnikatel a popularizátor medicíny Tomáš Šebek v posledních dvou letech vyměnil operační sál i mise s Lékaři bez hranic za otcovskou dovolenou a endoskopickou ordinaci. Na dobrodružství v jeho životě to ale nic neubralo, zvlášť když se teď rozhodl z Čechů udělat pány jejich zdraví.

„Počkejte chviličku tady, jen dokončím jedno vyšetření a hned jdu na vás,“ proběhne chodbou v modrém lékařském úboru Tomáš Šebek a obratem zmizí za dveřmi z mléčného skla.

Tahle věta zní z úst lékaře, který se právě věnuje kolonoskopiím, gastroskopiím a dalším podobným vyšetřením, trochu výhrůžně, nakonec ale naštěstí zůstanou všechny zdejší přístroje jen ve funkci rekvizit pro focení.

„A stejně by se nebylo čeho bát, jedna z věcí, o které se tu snažíme, je ukázat lidem, že takové vyšetření nemusí být bolestivé ani nepříjemné,“ uklidňuje s úsměvem zkušeného profesionála už usazený ve své ordinaci na klinice Mediendo sídlící v horním patře jinak vesměs kancelářské budovy v pražském Karlíně, kde už několik let působí souběžně se svou další lékařskou praxí.