České i zahraniční podcasty, které by neměly minout vaše sluchátka

Je pravdou, že přímo na Zoomu najdete celou řadu zajímavých podcastů, na jejichž přípravě se podílí přímo členové sítě Red Button. Pokud vám ale náhodou nestačí, nebo byste je jen chtěli občas v playlistu s něčím prostřídat, je pro vás tenhle článek jako dělaný. Najdete v něm přehled těch nejzajímavějších podcastů jak v českém, tak anglickém (případně jiném cizím) jazyce.

Podcasty jsou skvělým způsobem, jak vyplnit zdánlivě „neproduktivní“ chvilky, nebo si zpříjemnit jakoukoliv nudnou monotónní činnost. Můžete se inspirovat, poznat zajímavé osobnosti a díky delší stopáži (samozřejmě existují výjimky) jdou podcasty více do hloubky než třeba klasické rozhovory.

V hlubinách internetu najdete podcastů nekonečné hodiny. O to těžší je ale najít ten, do kterého investujete svůj čas. Proto vám přinášíme souhrn dvou článků doporučujících ty nejlepší podcasty. Přehled Jindřicha Fáborského se soustředí na ty z českého prostředí, ten z webu jakbytlepsi.cz pro změnu na ty zahraniční.

Přehled českých podcastů

Na volné noze

Rozhovory, tipy a inspirace od profesionálů na volné noze. Pro fanoušky obrazu jsou podcasty většinou k dispozici i ve formě videí na YouTubovém kanále.

Proti Proudu

Jeden z podcastů Dana Tržila, do kterého si zve české osobnosti z nejrůznějších oborů na delší povídání trvající třeba až hodinu a půl.

Klik od SME.sk

Podcast slovenského deníku SME se zaměřuje na technologie, start-upy, sociálním síte a marketing. Vychází pravidelně každý týden.

Přehled podcastů v angličtině

The Tim Ferris Show

Jeden z nejznámějších a nejúspěšnějších světových tvůrců podcastů vůbec, Tim Ferris, dle svých slov „dekonstruuje“ vybraného hosta z byznysu, sportu, umění či vědy.

Happier

Americká autorka Gretchen Rubin rozebírá téma štěstí ze všech představitelných i nepředstavitelných pohledů. Ideální k poslechu pokud cítíte, že vám chybí motivace.

British Council

Ukázka toho, že formou podcastu se můžete vzdělávat i v kategorii „hard skills“. Jeden z mnoha podcastů, jehož primární funkcí je vaše zdokonalení v cizím jazyce, v tomhle případě v angličtině.