Future Port 2019: Budoucnost vesmíru, umělé inteligence a jídla

Budoucnost se nám mění před očima. Festival Future Port, na kterém ve dvou dnech promluvilo 80 speakerů a představila se více než stovka technologických firem, nabídl vhled do budoucnosti v různých oborech. Přidejte se k tisícům návštěvníků festivalu a staňte se měsíce po jeho skončení alespoň jeho diváky! Podívejte se na 3 přednášky z loňského ročníku.

Ambuj AJ Jain

Tak základní věc, jako je pravidelná strava, se nedostává jednomu z 8 lidí na celém světě. Nezisková organizace Feed a billion, kterou v roce 2016 založil Ambuj AJ Jain, se snaží toto nepříznivé číslo změnit a zastavit hlad, kterým lidé v méně rozvinutých regionech čelí každý den. Podívejte se na záznam jeho přednášky, kde promluví o vizi organizace a způsobech, jakými se jich snaží dosáhnout.

Frank Maxmilian Salzgeber

Dalším hostem Future Port Prague byl Frank Maxmilian Salzgeber, ředitel pro inovace a investice v Evropské vesmírné agentuře (ESA). Ve své práci se setkává se start-upy, inovátory a vizionáři, kterým nestačí Země na to, aby rozjeli své podnikání, ale míří výš. S jakými nápady za ním chodí, jaké technologie jsou pro objevování vesmíru důležité a jaká nás čeká budoucnost prozradil v přednášce.

Michal Pěchouček

Jak se mění bezpečnost a pohled na soukromí ve světě plném kamer, satelitů a technologií, které dokáží rozeznat lidi podle obličeje či stylu chůze? Jsme svědky proměny světa v jeden z příběhů dystopické literatury? O tématu promluvil Michal Pěchouček, technolog a vědec v oblasti umělé inteligence z firmy AVAST Software.


Kam dál?

Zorientujte se v budoucnosti. Podívejte se, co přinesl předloňský ročník Future Portu Prague nebo konference Transformative Tech.

Future Port Prague 2018: Záznamy přednášek

Future Port je největší mezinárodní událostí pro všechny vizionáře, která se koná v samotném srdci Evropy. Jejím cílem je objevovat exponenciální technologie a to, jak dramaticky mění naši budoucnost.…

Report: TransTech 2019

For those interested in the latest advancements and hot topics in the area of conscious tech design and science and practice of human wellbeing, health and flourishing, here is my - surely highly subj…

Nepřehlédněte

PeopleOps: Jdete na akci? Využijte eventy naplno!

Dita Formánková - 3 klíčové dovednosti skvělých lídrů

Data Talk: Petr Nemeth (Dataddo)

Data Talk: Martina Gelnerová (Apify)