PROFI HR TALKS: Michal Šrajer, Chief Happiness Officer, spoluzakladatel Happiness@Work

Michal Šrajer, který byl hostem našeho videopodcastu, před 15 lety se svými dvěma kamarády založil studio Inmite, které se stalo leaderem ve vývoji aplikací pro chytré telefony u nás. Už tam se stal prvním českým „Chief Happiness Officerem“ a dal si úkol hledat, jak dosáhnout toho, aby lidi práce naplňovala.

Před osmi lety se akvizicí stal Inmite součástí globálního Avastu. Role CHO a poslání hledat štěstí v práci však Michalovi zůstaly. Po roční rodinné cestě kolem světa, na které navštívil i řadu “lidských firem”, se vrátil zpět do ČR s vizí pomáhat tvořit úspěšné organizace, ve kterých je lidem skvěle. Proto spoluzaložil Happiness@Work – mezinárodní konferenci i konzultační firmu. Je členem sítě Red Button a spoluzakladatelem několika technologických startupů. V poslední době se věnuje také budování CEO Komunity, v níž tvoří prostředí k setkávání a vzájemné podpoře hodnotových lídryň a lídrů.

S Michalem jsme si v podcastu povídali nejen o tom, kdo je Happiness Office, ale i o tom, jestli má HR oddělení řešit štěstí zaměstnanců a na co by se měli leadeři zaměřit, aby lidé v jejich firmách šťastní byli.