Kniha měsíce - Leden

"Kniha, která si svým rozsahem váží času svého čtenáře. Nenápadně a čtivě nastavuje zrcadlo. Odvážný čtenář do zrcadla pohlédne a dostane tak šanci uvidět se, přemýšlet o sobě, o svých svých potřebách i zvycích a ty potom měnit či zachovat."
Martin Hudeček, člen sítě Red Button

Máme tu další měsíc a s ním i další knihu, kterou nám tentokrát doporučil Martin Hudeček. Kniha, která provokuje myšlení a není komplikovaná. Lze přečíst za den, nebo hluboce studovat každou kapitolu a reflektovat v ní svůj život.

Konec roku je podle Martina Hudečka doba rozjímání a přemýšlení o tom, co ho kam posunulo. Martin při procházení knihovny narazil na knihu Všechno dobré je k něčemu zlé od Paula Watzlawicka, kde autor pokládá otázky, na které je zdánlivě lehká odpověd, ale kontroverzně tyto jednotlivé otázky vztahuje k životu.

Kniha nabádá k zamýšlením se nad vlastním životem, nad kvantitou a kvalitou, přemýšlet o tom, jak fungující život máme. Pomáhá pochopit jak čtení knih a získávání zkušeností ovlivňuje náš způsob chování. Je provokativní a zároveň je to velmi hluboká sonda do lidského života.

Kniha je určená pro každého, kdo si rád hraje, kdo má odvahu sám sebe poznat a vidět i své příležitosti ke zlepšení. Je pro zvídavé osoby a pomáhá uvědomit si, co je doopravdy důležité.

Martinovi tato kniha přinesla zejména důsledné rozjímání nad kvantitou a kvalitou právě v jeho osobním životě.

„… máme podezření, že opakem zlého nemusí být nutně dobré, nýbrž že opakem může být ještě horší.“

V síti Red Button vybírá a doporučuje každý měsíc jeden z členů knihu, která je pro něj zásadní. Snažíme se Vám knihy nabízet za ty nejlepší ceny, abyste si je koupili pro sebe, své kolegy, blízké nebo klienty. Jde nám prostě o to, aby se skvělý obsah dostal k co nejvíce lidem. Budeme moc rádi, když nám s šířením knížky do světa pomůžete. Můžete využít #rbkniha. Vše o projektu naleznete na www.rbkniha.cz


Kam dál?

Nechte se inspirovat také výběrem knih dalších členů sítě Red Button.

Markéta Pěchoučková - kniha Radical help od Hillary Cottam.

Markéta Pěchoučková vybrala knihu Radical help od Hillary Cottam. Ve videu se dozvíte jak probíhal její výzkum...

Kniha měsíce - Slepé skvrny