TRENDY A PŘEDÁVÁNÍ

Zaposlouchal jsem se teď docela do podcastu Trendspotting, který dělá Pavlína Louženská a Thea Kučerová v rámci Hospodářských novin. Nabízejí ve třiceti minutách vždy výcuc toho, co se děje v nějakém odvětví. Musím říct, že se mi tím otevírá mnoho dveří a myšlenek, ale také se mi kolikrát zvedne obočí. Vím, že bych neměl hodnotit a prostě přijmout trendy takové, jaké jsou, ale často se mi to při poslechu nedaří.

Tím posloucháním jsem si uvědomil, že vlastně stále vytváříme něco, co je pro nás vzácné a nové, abychom mohli konzumovat a být in. Všímám si, že vytváření nových vzácností je zajímavý trend sám o sobě a je nad tím vším.

A když už nemůžeme vytvářet trendy na naší konečné planetě, začínáme je nově vytvářet ve virtuálním a digitálním světě.

V podstatě se jedná o naprosto nové rozdělování území, jako tomu kdysi bylo při objevných plavbách.

Kdo nemá kryptoměnu, NFT, nějaký skin nebo pozemek v Somnium Space, jako by nebyl. To, co kdysi bylo založeno na něčem hodnotném a fyzickém, momentálně stojí častokrát jen na důvěře. Lidé si kupují kryptoměny přes Revolut, takže doopravdy na konci dne vlastní jen nějaký příslib.

Je spoustu značek a organizací, které si s tím umí nádherně poradit, ale já i v kontextu nového směřování sítě přemýšlím spíše nad věcmi, které jsou trvalé a měnit by se v kontextu nových trendů neměly.

Co je tou esencí, díky které se podařilo vybudovat to, co máme? A je přirozené, že to chceme posunout do další fáze? A co ten posun vlastně znamená?

Jedna z věcí, která se mi v souvislosti s tím honí hlavou, je předání. Tak jako se v rodinných firmách prostě předá žezlo další generaci, může se jistě předat pochodeň i v síti. Ale komu?

Představuji si situaci, kdy zakladatel firmy najde vhodného CEO a předá mu, nebo jí vedení. Mám pocit, že se v takové situaci nacházíme i my.

Jak to bude vypadat na konci nevím, ale vím, že na tom pracujeme již více než rok a někam to rozhodně směřuje.

Napadá mě k tomu ale pár myšlenek. Prvně je třeba, aby to, co předáváme, bylo perfektně funkční alespoň pro střednědobý horizont. Dále je skvělé, když je to dokonale popsáno a chápeme souvislosti.

Prvním krokem v předání sítě tedy může být popsání jednotlivých funkčních procesů a jejich předání tomu, kdo projeví zájem.

Pro síť je ale klíčové, aby noví vlastníci jednotlivých procesů nebyli od sebe moc daleko a naopak měli puzení se vzájemně vidět a diskutovat. To je časově náročné a v decentralizované organizaci těžko realizovatelné jen vnitřní motivací.

Pokud bychom našli způsob, jak toho dosáhnout, může se postupně předat celý obsah, aniž by si toho někdo všiml.

_________________________________________________________________________

Tato zamyšlení mi slouží k utříbení myšlenek a zároveň jsou pro mě i tykadlem do světa k dalšímu možnému prohlubování daných témat. Pokud s Vámi text cokoli dělá a jste ochotni věnovat čas a energii jakékoli ucelené reakci, budu za ni v této instantní době, moc rád na mém LinkedIn profilu.

- Honza