Natáčel jsem svou poslední knihu měsíce před tím, než projekt předám Hance Jadavan, a posledním mým hostem byl Pavel Pumprla. Kniha, kterou doporučil, a také to, jak jí uvedl, mě naprosto dostala. V té samé chvíli jsem si vzpomněl na Gábinu Kontičíkovou a Baťovo “Vzdychač, nebrat”. Pak se mi v hlavě objevila myšlenka Václava Marhoula z Fuckup podcastu, že pokud jsi něčeho nedosáhl, tak si na to buď neměl nebo si to dost nechtěl.

Svět není ideální, ale já věřím, že je v naší moci cokoli změnit. Můžeme si buď vzdychat a klábosit o tom v hospodě, nebo můžeme začít něco dělat a přetvářet svět kolem nás do tvaru, který chceme. Pokud chci, aby bylo něco doma srovnáno, je to moje, jen a jen moje. V hlavě se mi mohou honit všelijaké myšlenky o tom, kdo by to měl udělat, a proč to neudělal nebo neudělala, ale pokud to tak chci já,, tak to jde za mnou.

Název knihy Can´t hurt me, mi celý týden pomáhal řešit věci v klidu s pokorou a s uvědoměním, že je to jen a jen moje a je na mně, jaký přístup zvolím.

Mít věci pod svou kontrolou znamená hlavně mít pod kontrolou svůj vnitřní svět. Rozhodl jsem se nevzdychat a nestěžovat si.

V tu chvíli jsem si vzpomněl na Tomáše Vránka, který kdysi nosil takový fialový náramek. Vím, že je Tomáš také fanda speciálních jednotek, a tak jsem si projekt nestezujsi.cz dohledal.

Tam mě napadlo si udělat taky takový náramek a šel jsem v myšlenkách ještě malinko dál.

Co kdybychom si takový náramek udělali v rámci našeho merch a používali ho přesně jako je to v nestěžujsi. Každý, kdo by si chtěl řešit nějakou vlastní výzvu, by ho dostal. Když by výzvu porušil, předal by si náramek na druhou ruku a začal jednoduše znovu.

Pokud mě uslyšíte si na něco stěžovat, prosím, upozorněte mě na to, abych začal zase hezky a s pokorou znovu.

Rozhodl jsem se už nebýt vzdychač.

A jakou 30 denní čelenž bys chtěl/a zkusit Ty? Dej mi vědět a já Ti pošlu náramek...

_________________________________________________________________________

Tato zamyšlení mi slouží k utříbení myšlenek a zároveň jsou pro mě i tykadlem do světa k dalšímu možnému prohlubování daných témat. Pokud s Vámi text cokoli dělá a jste ochotni věnovat čas a energii jakékoli ucelené reakci, budu za ni v této instantní době, moc rád na mém LinkedIn profilu.

- Honza