Home Office TV: Hledá odpovědi dřív, než vás napadne se zeptat

Ocitli jsme se v krizi, která nás uvěznila uvnitř našich domovů. Kontakt s okolním světem máme jen prostřednictvím obrazovek, a není proto divu, že občas propadáme obavám. Jak to bude vypadat v práci, co to udělá s našimi vztahy doma nebo jak současné situace využít? Na všechny aktuální otázky se snaží odpovídat Home Office TV, projekt nabízející odpovědi od těch nejpovolanějších. Podívejte se, co prvních pět dílů přineslo.

Slušelo by se začít představením projektu. Nápad na Home Office TV se rýsoval už delší dobu, když jsme přemýšleli, jak rozšířit dosah a publikum inspirativních snídaní Brain&Breakfast. Současná situace celý proces proto pouze urychlila.

S HOTV jsme se přesunuli kompletně do online světa a přenosy se rozhodli zpřístupnit každému, kdo o ně má zájem. Zároveň necháváme na vás, abyste nám prozradili, jaká témata jsou pro vás důležitá. Podle nich poté vybíráme zajímavé hosty a z jejich tipů a insightu připravujeme metodiky, abyste mohli nově nabyté informace snáze převést do praxe. Metodiku poté zašleme všem, kteří se ke sledování přenosu zaregistrovali na stránkách Home Office TV.

Práce z domu, napjaté vztahy a touha učit se

Nejprve jsme se zaměřili na téma, ze kterého může těžit opravdu každý. Bylo jím Jak si zachovat klidnou mysl s psychologem, lékařem a koučem Radvanem Bahbouhem. Pokud vás současná nejistá situace tíží, nebo víte o někom, kdo se s ní trápí, doporučte mu tento přenos.

Následovalo téma reagující na stav, který mnoho z nás zažívá. Nutnost přesunout své pracovní povinnosti z kanceláře do vlastních domovů. O efektivní Práci na dálku a také zodpovědném přístupu leaderů, promluvil Petr Mára a Filip Dřímalka.

Zajímalo vás také Jak se adaptovat na změnu z pohledu učení. Jak například probíhá správný výběr kurzu, jak se k učení a rozvoji dovedností přimět a co zvyšuje úspěšnost dokončení online kurzu? Odpovídala Dita Přikrylová a Tomáš Hruda.

Důležitým tématem je také Síla médií a informací vs. kritické myšlení, které nyní ve většině případů nemůžeme konfrontovat s osobní zkušeností. Josef Šlerka a Petr Koubský prozradili, jak se v množství přijímaných informací zorientovat.

Pětici prvních přenosů pod hlavičkou Home Office TV uzavřela debata o Rodině a výchově a o tom, jak každodenní blízkost může zasáhnout do rodinných či partnerských vztahů. O cenné tipy se podělil Vráťa Hlásek a Bob Kartous.

Buďte s námi i u dalších přenosů, ve kterých nadále budeme řešit otázky související se současnou situací a změnami v profesním i osobním životě. Aktuální přehled vysílání najdete na stránce Home Office TV, na LinkedIn nebo na Facebooku.


Kam dál?

Podívejte se i na články, které se koronavirové krizi věnují z jiného pohledu.

Ján Košturiak: Vírus inovácií

Život sa zastavil. Bojujeme s dvoma druhmi vírusov: koronavírusom a korumpovírusom. A ľudia inovujú. Pavel Dvořák v Šanghaji organizuje ľudí, ktorí pomáhajú nakupovať pomoc pre Slovensko. Posielajú zo…

Jak o sebe pečovat v době šíření koronavirové infekce

V současné době se pozornost všech upíná na to nejdůležitější, co máme, na zdraví. Abychom si ho udrželi a posílili imunitu, připravil tým z Odyssey.com souhrnné informace o tom, jaké vitamíny užívat,…