Brain&Breakfast s Pavlem Pumprlou - A kde je váš strop?

Dnes najdeme miliony různých informací, návodů, doporučení i technických vychytávek, které nám mají pomoci na cestě k lepším zítřkům. Pro všechnu tu složitost ale často zapomínáme na úplné základy. Pro mě je ten největší základ tvořen třemi "lekcemi", které mě sport naučil a které si připomínám téměř denně.

3 lekce ze sportu

Neodradí-li vás "big fat claim" o tom, že se nedozvíte nejspíš nic nového, ale vrátíte se k základům toho, kde začíná osobní rozvoj, pak je tato Brain&Breakfast přesně pro vás. Ve sportu se nic nezačíná bez rozcvičky, a tak nemohla chybět ani v úvodu Pavlova povídání. Celou dobu nás udržovaly ve střehu a zatahovaly do děje zvídavé dotazy, na které jsme mohli odpovídat tradičně přes sli.do. Pavel se skrz svůj příbeh podělil o 3 lekce, které ho sport naučil. Zvědavost vzbudily jak autorské obrázky jeho dcery Káji, tak tajemné zkratky těchto lekcí: KHSS, KNZ a NJNHV.

Každý hledá svůj strop

Jak důležitý je první moment? Co s člověkem udělá věta typu: "Myslím, že Pavel má velmi omezený potenciál, a myslím, že to nikam nedotáhne."? Jak těžké je vzepřít se prohlášením "takhle se to nedělá", která si někdy našeptáváme sami sobě? Může basketbalista háčkovat? Je profesionální sport slučitelný se studiem? Můžou mluvit sportovci před publikem a zaujmout jinak než proslaveným "tak určitě"?

Přemýšlíme zpětně. Díváme se na to, co je pravděpodobný, ne na to, co je možný.

Kdo neroste - zaroste!

Usnuli jste někdy na vavřínech? Víte, kde je váš cíl? Co pro vás znamená úspěch? Co je vlastně GPSka našeho života? A co se stane, když do ní nezadáme žádné pokyny?

Vágní, nejasný cíle přináší vágní, nejasný výsledky.

Nechal jsem na hřišti všechno

Třetí lekci Pavel přiblížil na 2. nejoblíbenějším příběhu svých dětí, který je o prohraném zápasu s Aténami. Představte si ten moment, když na sobě pracujete, vložíte do toho veškerou energii a emoce, abyste dokázali to, co nikdo před vámi... A ono to neklapne. Co s tím?


Zaujalo?

Užijte si záznam či poslech a přijďte na další snídani. Těšíme se!


Kam dál?

Brain&Breakfast s Gabrielou Končitíkovou - Inspirace Baťa

Odkaz Tomáše Bati nestačí pouze studovat a číst, ten se musí žít. Pro všechny baťovské principy platí jedno společné – jsou založeny na tzv. selském rozumu. K jejich začlenění do svého života nepotřeb…

Brain&Breakfast s Michalem Lidayem - Energia firmy pramení v kultúre

Kultúru má každá spoločnosť. Nemusí sa o nej hovoriť a predsa je. Je jedinečná a nekopírovateľná. Preto je najsilnejším diferenciačným faktorom. Má silu poháňať, ale aj brzdiť. Niekedy oboje súčasne.