Články
Udržitelnost v cateringu v praxi
V dalším dílu podcastu Špetka chuti ze Zátiší si Soňa Klepek Jonášová povídala s Janem Šmelhausem, který v Zátiší Group působí na pozici Managing Director. Jeho tým ročně připraví 800 až 1000 eventů.…
Z deníku komuniťačky v Red Buttonu - novoroční
Na začátku roku je obvyklé se ohlédnout zpátky a podívat se, co všechno člověk za rok prožil. Krom Year Compassu, na který se chystám, jsem si říkala, že se podívám i na svůj rok komuniťačkování v Red…
Jak rozpoznat hrozby v šifrovaném provozu?
Sara Polak natočila rozhovor s Ing. Karlem Hynkem, Ph.D., který je členem Katedry číslicového návrhu. V novém dílu podcastu Jedničky a nuly mluvili o šifrování síťového provozu, o jeho nevýhodách, o t…
Rozhovor s Pavlem Wimmerem: „AI už ve zdravotnictví pomáhá, pracujeme na digitálním dvojčeti“
AI se již využívá v různých oblastech, typicky pomáhá s analýzou například rentgenových snímků, kde je schopna odhalit zlomeniny, zubní kaz, rozpoznat kvalitní embryo nebo rakovinu. Dále se využívá v…
4 pilíře udržitelnosti Zatiší Group
Soňa Klepek Jonášová moderuje podcast nazvaný Špetka chuti ze Zátiší. Jejím prvním hostem byl Jiří Medvec, Sustainability and ESG Ambasador Zátiší Group a floor manager společnosti Zátiší Group pro F…
CZECHárna Petra Beneše: Charlie Greenberg
Dalším hostem Petra Beneše byl Charlie Greenberg, charismatický a energický autor 30 knih a florbalového YouTube kanálu, který má v současné době přes 30 tisíc followerů. Charlie má ADHD a už od dětst…
V budoucnu bude pro práci klíčová kreativita a představivost, říká autor knihy Budoucnost nepráce
Filip Dřímalka, kteý se zabývá novými trendy a inovacemi, v rozhovoru s Lucií Výbornou vysvětloval, že moderní technologie pro nás nemusí být strašákem. Mluvil o tom, jak je důležité přijít na to, v č…
Věřím, že pro firmy je důležité vědět, kam jdou
Sandra Fridrichová a Ján Košturiak spolu vedli velmi zajímavý rozhovor o Sandřiných zkušenostech z korporací i ze start-upů. Mluvili o významu komunikace i tzv. srdcařů, které potřebuje každá firma, p…
Martin Šafařík: Návyky, kombinace a horizont
Martin Šafařík, nadšenec do well-beingu, leadershipu a firemní kultury, přijal pozvání do podcastu Kdo neroste, zaroste. S Pavlem Pumprlou otevřeně probral svou vlastní cestu od negativního nastavení…
Místo výuky angličtiny AI. Jak na firemní transformaci podle Luboše Malého z Red Button EDU?
Luboš Malý mluvil o tom, jak se připravit na změnu pracovního trhu. Podle něj nemá smysl čekat, protože tyto změny se dějí kontinuálně přinejmenším od začátku průmyslové revoluce. Děje se to teď, prot…
Chyba je krok na cestě k něčemu, co bude úspěšné. Jan Veselý z Inovační laboratoře o ekosystému podpory podnikavosti.
Honza Veselý říká, že chce žít ve světě, kde je normální být aktivní. Jako vedoucí Inovační laboratoře Univerzity Karlovy se snaží probouzet a vést k podnikavosti nejen techniky, ale všechny studenty.…
PeopleOps: Jak být dobrým Founderem, CEO a COO | Příklad z Česko.Digital
Pozvání do studia tentokrát přijali hned tři hosté. Evu Pavlíkovou, Jakuba Nešetřila a Jana Kotaru spojuje práce pro neziskovou organizaci Česko.Digital. V rozhovoru s Evou Zatloukalovou mluvili napří…
Proč je Wikipedie tak úspěšná?
Pozvání do podcastu Sary Polak tentokrát přijal Martin Urbanec, místopředseda Wikimedia ČR a zároveň jediný Čech, který pracuje jako softwarový vývojář pro americkou centrálu Wikimedia. Dozvíte se, ja…
Brain&Breakfast s Karolínou Presovou - Homo Digitus aneb Člověčenství v další dekádě
Do rozvoje umělé inteligence a svých nových digitálních dovedností investujeme tolik energie, že občas zapomínáme pečovat o náš duševní prostor a mentální zdraví. Jak tedy udržet svou duši vyživenou i…
Martin Vasquez: Musíte pochopit problém klienta a nabízet relevantní řešení
Martin Vasquez, expert na prezentační dovednosti, rétoriku a improvizaci, byl hostem v podcastu SalesBooster. S Petrem Sobotkou probrali, jak se dobře připravit na prezentaci, jak zaujmout a k čemu je…