Články
CZECHárna Petra Beneše: Lenka Laubrová Žirovnická
Petr Beneš tentokrát opustil sféru byznysu, pozvání do jeho CZECHárny totiž přijala ředitelka Asociace pro porodní domy a centra. S Lenkou Laubrovou Žirovnickou se věnovali porodům a českému porodnict…
Jak využit flow při motivaci zaměstnanců ke vzdělávání
Pojem "flow" jistě znáte. I to, že v tomto stavu se zvyšuje efektivita učení a vzdělávání. Jak jej ale vhodným způsobem navodit? A jak k tomu může přispět gamifikace vzdělávací aktivity? Právě tomuto…
Opustila práci v bance a vrátila se do rodinné firmy. Teď vyrábí protézy
"Není nás mnoho, kteří jsme po rodičích ty firmy přebrali, jsem v tomto spíše výjimka, hodně společností právě kvůli tomu končí,“ konstatuje čtyřiačtyřicetiletá Monika Drobná. Že by se v rodinné firmě…
Data Talk: Václav Koukolík (Sazka)
Hostem dalšího dílu Data Talk byl Václav Koukolík, který působí jako team leader BI týmu v Sazce. S Jirkou Vicherkem probrali, jak v této společnosti probíhal rozjezd BI reportingu, co znamená regulat…
Libor Vítek: Starat se o jídelníček je těžší než trénovat!
Pavel Pumprla si do svého podcastu Cesty vítězů tentokrát pozval specialistu na výživu. S Liborem Vítkem mluvili o tom, jak se dostal k výživě sportovců, proč je důležitý pitný režim nebo co si myslí…
Umělá inteligence nemá mozek. Není třeba se jí bát, říká vědkyně Sara Polak
Česko-slovenská archeologická výprava, která v džungli odkryla pravděpodobně jedno z nejstarších měst mayské civilizace, propojila AI a neuronové sítě při ověřování digitálních dat z leteckého snímkov…
Inspirace: Jak je to vlastně s hraním si v dospělosti?
Jirka Bréda přijal pozvání do Magnoli Podcastu - nejpozitivnějšího podcastu v Česku. Hlavním tématem rozhovoru byla hra, kterou Jirka považuje za velmi důležitou součást života nejen v dětství. Podle…
5 tipů, jak uspět v podnikání. Základy byznysu prozradí Petr Jezevec Pouchlý | Inspiro
Petrý Pouchlý byl hostem Jakuba Stejskala v podcastu Inspiro. Dozvíte se, jak začít s podnikáním, jestli potřebujete byznys plán nebo jak moc je důležité rozumět účetnictví. Petr dále mluvil o tom, kd…
Brain&Breakfast s Janem Staňkem - Co vše (z)mění elektromobilita
Jsme první generace, která pocítí klimatické změny, a jsme poslední generace, která s tím může něco udělat. Když se podíváme na emise CO2 na hlavu, tak my v České republice jsme dokonce větší znečišťo…
Udržitelnost v cateringu v praxi
V dalším dílu podcastu Špetka chuti ze Zátiší si Soňa Klepek Jonášová povídala s Janem Šmelhausem, který v Zátiší Group působí na pozici Managing Director. Jeho tým ročně připraví 800 až 1000 eventů.…
Jak rozpoznat hrozby v šifrovaném provozu?
Sara Polak natočila rozhovor s Ing. Karlem Hynkem, Ph.D., který je členem Katedry číslicového návrhu. V novém dílu podcastu Jedničky a nuly mluvili o šifrování síťového provozu, o jeho nevýhodách, o t…
Z deníku komuniťačky v Red Buttonu - novoroční
Na začátku roku je obvyklé se ohlédnout zpátky a podívat se, co všechno člověk za rok prožil. Krom Year Compassu, na který se chystám, jsem si říkala, že se podívám i na svůj rok komuniťačkování v Red…
Rozhovor s Pavlem Wimmerem: „AI už ve zdravotnictví pomáhá, pracujeme na digitálním dvojčeti“
AI se již využívá v různých oblastech, typicky pomáhá s analýzou například rentgenových snímků, kde je schopna odhalit zlomeniny, zubní kaz, rozpoznat kvalitní embryo nebo rakovinu. Dále se využívá v…
4 pilíře udržitelnosti Zatiší Group
Soňa Klepek Jonášová moderuje podcast nazvaný Špetka chuti ze Zátiší. Jejím prvním hostem byl Jiří Medvec, Sustainability and ESG Ambasador Zátiší Group a floor manager společnosti Zátiší Group pro F…
CZECHárna Petra Beneše: Charlie Greenberg
Dalším hostem Petra Beneše byl Charlie Greenberg, charismatický a energický autor 30 knih a florbalového YouTube kanálu, který má v současné době přes 30 tisíc followerů. Charlie má ADHD a už od dětst…