Brain&Breakfast: Co se nám v roce 2019 povedlo a kam se posuneme letos?

Rok 2019 byl pro jeden z nejviditelnějších a nejúspěšnějších projektů sítě Red Button, projekt Brain&Breakfast, přelomový! Úspěšně jsme vkročili na Slovensko, naši hosté přilákali tisíce diváků, otevřeli jsme i serióznější témata a vytyčili cíle, kterých chceme v roce 2020 dosáhnout. Podívejte se, co se nám povedlo a na co se můžete v následujícím roce těšit.

Přestože snídaně Brain&Breakfast jsou hlavně o slovech, inspirativních příbězích, chytrých nápadech a někdy i prohrách, které stály za posunem kupředu, úspěchy loňských snídaní představíme v číslech.

13 + 11 = 24

V minulém roce proběhlo 24 snídaní – 13 z nich mělo dovětek CZ a zbylých 11 SK.

Na Slovensku letos snídaně začínaly a představily hned několik velmi zajímavých lidských příběhů a také příběhů firem, které uspěly a kroky, které za jejich úspěchy stály. Andrej Kiska promluvil o své cestě z malého pokoje, který sdílel se šváby ve Spojených státech, až do prezidetského úřadu, Patrick Paul zase o tom, jak se slovenská firma stala první firmou na světě, která tiskne elektrická kola na 3D tiskárně. Inspiroval i lékař Vladimír Krčméry, který vysvětlil, proč se rozhodl pomáhat v chudých rozvojových zemích a jak může pomoci každý z nás.

12 = 13 ?

Ačkoliv je tradicí, že české snídaně probíhají každý třetí čtvrtek v měsíci, tak v minulém roce jedna snídaně proběhla v jiném termínu. Ptáte se proč? Šlo totiž o snídani speciální, bonusovou, která zvedla počet snídani na 13. Výjimečná byla nejen svým zařazením mezi běžné čtvrtky, ale i dvěma odborníky na pomyslném podiu. Trend, který se měl v loňském roce ještě několikrát zopakovat.

Jakými tématy se snídaně označené písmeny CZ zabývaly dále? Například tím, co hýbe společností – Radek Hábl vysvětlil, proč se z Česka stala země s vysokým počtem lidí v exekucích a jak se z nich dostat. Na stárnoucí populaci a kroky s ní související, které budeme muset podniknout v budoucnu, přiblížily Taťána G. Brzobohatá a Michaela Stachová a téma budoucnosti technologií otevřel Petr Rokůsek.


Výjimečná byla také snídaně, kterou připravilo duo Jiří Charvát a Lukáš Venclík. Ti promluvili o improvizaci, o tom, proč je důležité dělat chyby a nebát se neúspěchu. Jejich snídani sledovaly až dva tisíce lidí, kteří zároveň plnili úkoly, kteří jim přednášející zadávali. Jejich snídaně je pravděpodobně největším workshopem, který kdy v Česku proběhl.

20 000

Zní to až neuvěřitelně, ale je to tak. Celých 20 tisíc diváků se v loňském roce dívalo spolu s námi na přednášky s názvem Brain&Breakfast! Někteří se dívali v přímém přenosu, jiní přímo na místě a další si přednášky pustili ze záznamu. Podívejte se, jak to vypadá, když se zúčastníte snídaně přímo v Impact Hubu, odkud se (většinou) vysílá!

Chcete být u toho příště s námi? Pak se musíte včas na snídani zaregistrovat, nebo se dívat na jednom z vysílacích míst, kde na vás kromě samotného přenosu bude také čekat něco malého k snědku.

3

Tři měsíce po snídani z ní tady na ZOOM nasdílíme záznam a článek, který popisuje nejdůležitější momenty přednášky. Ty kromě textu zachycuje i sketchnote, kterou přímo na místě vytváří Visualcoach.cz!

60

Dívat se na Brain&Breakfast můžete i v pracovní době! Stejně tak to dělá už přes 60 firem, které zprostředkovávají přímý přenos svým zaměstnancům. Máte zájem stát se další firmou či zaměstnancem, který tráví jedno až dvě rána v měsíci jinak?

424

Toto čísla označuje počet stažení provedených učiteli a profesory, kteří se rozhodli obohatit své učební osnovy o metodiky, které k tématům snídaní Brain&Breakfast vznikly. Rádi byste svou výuku také obohatili?

A na co se můžete těšit v roce 2020?

Loňský rok jsme testovali, jak se snídaně líbí na Slovensku. Protože se tento formát ověřil, chceme ho letos posunout a vylepšit, aby přitáhl více diváků a my jim mohli nabízet velmi zajímavé hosty. Dalším krokem bude zpřístupnění snídaní také mezinárodnímu publiku, které nyní ke svému porozumění dostanou anglické titulky.

„Snídaně bychom chtěli zpřístupnit i expatům, protože nám chodí požadavky z firem, že by bylo fajn, abychom je otevřeli cizincům. Aby se mohli podívat na to, jací jsou Češi, co dělají a kdo jsou naše významné osobnosti.“
Jan Mašek

Titulky budou vznikat přímo na místě, takže cizinci budou moci sledovat přímý přenos snídaně a zároveň se i rovnou ptát na otázky, které je k tématům zaujmou. Další rozvoj bude čekat metodiky, které ze snídaní připravujeme pro školy, a společně s Open Society Fund chceme letos zapracovat na vstupu snídaní do českých knihoven. Tam totiž mohou oslovit i publikum, které by se normálně o snídaních nemuselo dozvědět, nebo pro ně není reálné přijít přímo na přednášku.


Kam dál?

Více o Brian&Breakfast, nápadu, kterým to začalo, a o výběru hostů zjistíte v případovce →

Brain&Breakfast sledují i studenti. Co si o konceptu myslí a co jim dává? Přečtěte si jejich autentické výpovědi →

Brain&Breakfast, inspirace do všech koutů republiky

Každý měsíc si pozveme zajímavého hosta, který něco zažil, něco dokázal, něčemu rozumí nebo se za svůj život něčemu naučil. Prostě hosta, který má co sdílet. Jeho přednášku a následnou diskuzi natáčím…

Co si myslí o Brain & Breakfast na Gymnáziu Přípotoční?

Zpětná vazba je základem v podnikání, ale i v životě jako takovém. Jednu takovou jsme dostali od studentů pražského gymnázia a jsme za ni moc rádi. Tady je.