Kniha měsíce - březen

Máme tu další měsíc a s ním i další knihu, kterou nám tentokrát doporučila Petra Drahoňovská. Kniha Váš osobní StartUp od spoluzakladatelů LinkedIn.

Spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti LinkedIn Reid Hoffman a Ben Casnocha ve své knize ukazují, jak nastartovat kariéru v dnešním vysoce konkurenčním světě. Klíčem k úspěchu je přistupovat ke kariéře, jako by se jednalo o startup. Díky tomu dokážete přežít a prosperovat a dosáhnout svých nejodvážnějších profesních cílů – stanete se generálním ředitelem vlastní budoucnosti a převezmete nad ní kontrolu.

A co o ní říká Petra?

Knížka je o ideovém základu a o vizích. Je pro každého, kdo se pohybuje na trhu práce, jakým způsobem se tam pohybovat a využívat síťování. Je to takový pomocník ve změnách na trhu práce. Primárně je mířená na zaměstnance, kteří by se mohli inspirovat od startupistů. Optika je aplikovaná na běžného zaměstnance, který má delší cykly změny - pomáhá podívat se na kariérní průběh objektivně a nebojácně.

Pomáhá vyrovnat se se situacemi na profesních křižovatkách a ukazuje, co může přinést networking zaměstnaným lidem a jak to aplikovat do běžného života. Knížka radí předcházet požáru, ne ho později hasit.

Díky této knize si uvědomíte:

  • ukotvení si intuitivních procesů a vypilování jich
  • strategie ABZ - neustálé iterování svých plánů
"Reid Hoffman v knížce ukazuje, že startupový "beta mindset", permanentní iterace a přirozený networking není jen něco, co je primárně součástí života podnikatelů, ale co může být fajn začlenit do pracovních životů každého zaměstnance. Pokud je vám, nebo vašemu týmu, bližší způsob řešit v životě věci spíše preventivně, než hasit požáry, pak v této knize najdete popsané techniky, jak na to."
Petra Drahoňovská, členka sítě Red Button

V síti Red Button vybírá a doporučuje každý měsíc jeden z členů knihu, která je pro něj zásadní. Snažíme se Vám knihy nabízet za ty nejlepší ceny, abyste si je koupili pro sebe, své kolegy, blízké nebo klienty. Jde nám prostě o to, aby se skvělý obsah dostal k co nejvíce lidem. Budeme moc rádi, když nám s šířením knížky do světa pomůžete. Můžete využít #rbkniha. Vše o projektu naleznete na www.rbkniha.cz


Kam dál?

Nechte se inspirovat také výběrem knih dalších členů sítě Red Button.

Kniha měsíce - únor

Pavel Křepelka vybral knihu Scaling Up, která patří již dlouhá léta k povinné výbavě podnikatele. Ve videu se dozvíte proč Pavel knihu doporučuje a také třeba to, že jí přeložili do češtiny...

Kniha měsíce - Leden

Kniha, která si svým rozsahem váží času svého čtenáře. Nenápadně a čtivě nastavuje zrcadlo.