Kniha měsíce - únor

Verne Harnish dokázal v knize zkombinovat ty nejlepší koncepty a know-how dalších byznysových myslitelů z celého světa. Ty představuje v ucelené a jednoduše stravitelné formě včetně mnoha nástrojů, které jsou snadno nasaditelné. Prostě bible podnikatele.
Pavel Křepelka, člen sítě Red Button

Máme tu další měsíc a s ním i další knihu, kterou nám tentokrát doporučil Pavel Křepelka. Kniha Scaling up od Verna Harnishe, která pomohla nejednomu podnikateli.

Kniha je zaměřena především na podnikatele a začínající podnikatele. Hlavní myšlenka je o vytvoření byznysu, který vytváří zisk a přináší určitou hodnotu. Pavel se s ní poprvé setkal, když sám podnikal. Zjistil, že ve vedení firmy je spoustu věcí, které by se daly dělat lépe. Knížku Pavel definuje jako průvodce, který provádí krok po kroku podnikatele v tom, v čem se může zlepšit.

A co je na ní tak zásadní? Dotýká se hned několika oblastí. Není jen o firemní kultuře, nebo managementu ve firmě. Začíná lidmi ve firmě, jde přes strategii a končí třeba tím, jak řídit finance ve firmě. Je plná nástrojů a konkrétních případů. Vern Harnish zkombinoval mnoho informací a dal je do jedné ucelené podoby. Do komplexního manuálu, jak uspět v byznysu.

Co dala knížka Pavlovi do života? "Knížka mi život změnila doslova. Tehdá jako podnikatel jsem si uvědomil, že jde mnoho věcí dělat jednodušeji. Nástroje mi pomohly nastavit procesy." říká Pavel Křepelka.

Díky této knize si uvědomíte:

  • Vyskočení z běžné operativy a uvědomění si, co zlepšit je nezbytné.
  • Disciplína je základ.
  • Využívejte chytré nástroje pro vedení úspěšného byznysu.
„…čtenář musí vystoupit ze své konfortní zóny, aby něco dokázal.“

V síti Red Button vybírá a doporučuje každý měsíc jeden z členů knihu, která je pro něj zásadní. Snažíme se Vám knihy nabízet za ty nejlepší ceny, abyste si je koupili pro sebe, své kolegy, blízké nebo klienty. Jde nám prostě o to, aby se skvělý obsah dostal k co nejvíce lidem. Budeme moc rádi, když nám s šířením knížky do světa pomůžete. Můžete využít #rbkniha. Vše o projektu naleznete na www.rbkniha.cz


Kam dál?

Nechte se inspirovat také výběrem knih dalších členů sítě Red Button.

Kniha měsíce - Leden

Kniha, která si svým rozsahem váží času svého čtenáře. Nenápadně a čtivě nastavuje zrcadlo.

Markéta Pěchoučková - kniha Radical help od Hillary Cottam.

Markéta Pěchoučková vybrala knihu Radical help od Hillary Cottam. Ve videu se dozvíte jak probíhal její výzkum...