Kniha měsíce - duben

Máme tu další měsíc a s ním i další knihu, kterou nám tentokrát doporučil Lukáš Hrdlička. Kniha The storyteller'secret od Carmine Gallo, guru na komunikaci a prezentaci.

Kniha o příbězích od autora Carmine Gallo, který se obecně věnuje komunikaci a v USA je uznávaným guru. Background má jako novinář například pro CNN a nyní píše pro Forbes. A co nám tedy tato kniha přinese? Dozvíte se, jak pracovat s příběhem a proč je právě storytelling tak důležitý nejen v byznysu. Kniha je plná reálných studií, náhledů a konceptů, které lze následně aplikovat do vašich příběhů.

Podle Lukáše je kniha opravdu pro každého, považuje ji za takový základní manuál při komunikaci s lidmi. Všichni sdílíme příběhy, skoro dennodenně, ale umíme příběhem zaujmout? Hnout s někým, či vyvolat emoce? Zároveň je ale i pro byznysově zaměřené osoby, které potřebují přesvědčivým příběhem získat úspěch, ať se jedná třeba o fundraising, nebo prodej produktu. Tato kniha vás donutí zamyslet se nad konceptem příběhu a jakým způsobem ho říkáme. Základní předpoklady dobrého příběhu jsou tři roviny - hrdina, padouch, dobrý konec. Když se začneme dívat na příběhy, které máme rádi, vidíme tam tři dějství. Proč tedy nevyužít fungující kostru a nepřenést ji i na naši vizi a koncept vlastní komunikace?

A co o ní říká Lukáš?

Knížka je takový manuál na úspěšnou komunikaci, ale hlavní část se děje až po přečtení, kdy trvá měsíce, někdy roky, než jsme schopni poznání dokonale aplikovat do praxe. Díky této knize systematičtěji přemýšlím nad příběhy, které sdílím, ať je to návštěva Maroka, nebo prodejní prezentace.

„Být dobrým vypravěčem nám může pomoci v mnoha situacích. Krom lepší prezentace nebo zvýšení prodeje, ale z mé praxe vidím, že díky dobrým příběhům lidé společně chtějí trávit více času. "
říká Lukáš Hrdlička, člen sítě Red Button

V síti Red Button vybírá a doporučuje každý měsíc jeden z členů knihu, která je pro něj zásadní. Snažíme se Vám knihy nabízet za ty nejlepší ceny, abyste si je koupili pro sebe, své kolegy, blízké nebo klienty. Jde nám prostě o to, aby se skvělý obsah dostal k co nejvíce lidem. Budeme moc rádi, když nám s šířením knížky do světa pomůžete. Můžete využít #rbkniha. Vše o projektu naleznete na www.rbkniha.cz


Kam dál?

Nechte se inspirovat také výběrem knih dalších členů sítě Red Button.

Kniha měsíce - březen

Petra Drahoňovská vybrala knihu Váš osobní StartUp. Ve videu hovoří mimo jiné o tom, jak důležité je věnovat se své kariéře i v dobách, kdy neplánujeme nebo nejsme vystaveni žádným změnám.

Kniha měsíce - únor

Pavel Křepelka vybral knihu Scaling Up, která patří již dlouhá léta k povinné výbavě podnikatele. Ve videu se dozvíte proč Pavel knihu doporučuje a také třeba to, že jí přeložili do češtiny...