Kniha měsíce - květen

Máme tu další měsíc a s ním i další knihu, kterou nám tentokrát doporučil Jiří Bréda. Kniha Evoluce svým vlastním tvůrcem od Miroslava Veverky.

Kniha představuje co do šířky a hloubky zcela ojedinělou syntézu současného stavu vědeckého poznání, a to jak v oblasti přírodovědy, tak i humanitních věd.

Jirka Bréda vybral knihu Evoluce svým vlastním tvůrcem od Miroslava Veverky. Než ji dostal do rukou, chodil kolem ní přes rok v knihkupectví a moc se mu nezdála. Měla divnou vazbu a myslel si, že to je psáno nějakým studentem a jsou to například nějaká skripta. Nakonec mu to nedalo, vzal ji do ruky a otevřel. V hlavě mu problesklo, hm, zajímavé, ale spíš základy. Nakonec si ji koupil a když ji doma otevřel zhltal 250 stránek. Byl nadšený a hned si zjišťoval, co je ta kniha a její autor vůbec zač. Autor, pan Miroslav Veverka, tuto knihu napsal jako prvoknihu ve svých 80 letech.

A co o ní říká Jirka?

Je to nesmírně syntetická a hutná knížka, která je vhodná pro každého, kdo chce poznat, jak funguje svět. Kdo se nespokojí s koukáním po jednotlivých dílčích částech, ale chce najít smysl v celku. Je psána jako dobrodružství, tím je neskutečně čtivá, ale vše vychází z věděckých dat. Zároveň je velmi abstraktní a hned na druhé stánce velmi konkrétní.

Jirka Bréda si díky knize uvědomil, že tato složitost, která kolem nás všude je, je normální. Jděte tou cestou, buďte ve flow a občas do toho zasáhněte, podle své potřeby.

„Pořád hledáme a těžko nacházíme. Tato kniha unikátně, čtivě a obdivuhodně zřetelně shrnuje současný stav vědeckého poznání a překlápí ho do neobvyklé a přitom tak jasné syntézy toho, jak toto všechno kolem nás vlastně funguje. Částečně filozofická kniha s možností číst mezi řádky a učit se ze silných AHA efektů, až po prakticky použitelné koncovky v pozdějších kapitolách...Kdo hledá, najde.“
říká Jiří Bréda, člen sítě Red Button

V síti Red Button vybírá a doporučuje každý měsíc jeden z členů knihu, která je pro něj zásadní. Snažíme se Vám knihy nabízet za ty nejlepší ceny, abyste si je koupili pro sebe, své kolegy, blízké nebo klienty. Jde nám prostě o to, aby se skvělý obsah dostal k co nejvíce lidem. Budeme moc rádi, když nám s šířením knížky do světa pomůžete. Můžete využít #rbkniha. Vše o projektu naleznete na www.rbkniha.cz


Kam dál?

Nechte se inspirovat také výběrem knih dalších členů sítě Red Button.

Kniha měsíce - duben

Lukáš Hrdlička vybral knihu The Storyteller's Secret, která nás zavede do světa příběhů a také odhalí k čemu je nám vlastně umění vyprávět příběhy dobré.

Kniha měsíce - březen

Petra Drahoňovská vybrala knihu Váš osobní StartUp. Ve videu hovoří mimo jiné o tom, jak důležité je věnovat se své kariéře i v dobách, kdy neplánujeme nebo nejsme vystaveni žádným změnám.